Ortja Wille

Op werkdagen ben ik kinderverpleegkundige op intensieve zorgen. In m’n vrije tijd kan je me meestal vinden in een koffiehuis met de neus in een boek, het hoofd in de wolken, maar altijd met beide voeten stevig op de grond en het hart op de tong. Ik lees omdat ik van woorden en taal houd, maar vooral omdat ik inspiratie zoek en niets me zo kan raken als een goed gekozen woord en geschreven zin op het juiste moment. Lezen is noodzaak, lezen om te leven, en tegelijkertijd genot, leven om te lezen... en de verbinding tussen die twee! Ik heb een groot verlangen om bewust, eenvoudig en duurzaam te leven ondanks alle uitdagingen die de stad met zich meebrengt. Ik geloof dat dit mogelijk is zonder hiervoor te moeten inboeten aan stijl of comfort, in tegendeel! Wil je hierover meer weten kan je mij volgen op www.schonestadsmeisje.com en/of op Instagram en Facebook onder dezelfde naam.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik was 7 jaar, mijn eerste meester in het lager, Bert Reilly, leerde me lezen en gaf me mijn eerste echte leesboek. Sindsdien leidde elk boek dat ik las naar het volgende en werden boeken een onlosmakelijk deel van mijn dagelijks leven.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Call me by your name, André Aciman

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Jeanette Winterson, Connie Palmen, Etty Hillesum, Karl Ove Knausgard, Sylvia Plath en Lionel Shriver

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Het verstoorde leven, Etty Hillesum De wetten, Connie Palmen Why be happy when you could be normal, Jeanette Winterson We need to talk about Kevin, Lionel Shriver

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Liefde gaat door een boek... Boeken liggen aan de basis van mijn hechtste vriendschappen!

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

De Wetten, Connie Palmen

Hoe kies je je volgende boek?

Meestal leidt het ene boek organisch naar het volgende... Wanneer een boek me raakt of afstoot op een bijzondere manier (taalgebruik vd schrijver, thema en/of verhaal) zal de keuze van mijn volgend boek ongetwijfeld daarvan afhangen. Uit ervaring weet ik dat ik daardoor vaak meerdere boeken van een bepaalde schrijver achter elkaar zal lezen. Verder volg ik meerdere tips op de voet, van o.a.: - de boekenbijlagen van De Standaard & De Morgen - Uitgelezen - Dorien Knockaert via Instagram - mijn talrijke fervente boekenvrienden!

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

De boeken die ik reeds (graag) gelezen heb! :-)

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://schonestadsmeisje.com/

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Lees ik het toch uit

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Ortja Wille

Ortja Wille

“I read a book one day and my whole life was changed.” – Orhan Pamuk

Enkele leestips van Ortja

Ontdek enkele leestips van Ortja