10 jaar schrijver Ish Ait Hamou

Op dinsdag 2 april vieren we Ish Ait Hamou in de Minard. Want er valt heel wat te vieren. Zo ontvangt hij binnenkort, op 22 maart, een institutioneel eredoctoraat uitgereikt door UGent. Bovendien is de danser, scenarist, regisseur en theatermaker in 2024 ook 10 jaar auteur. Sinds zijn debuut met Hard hart publiceerde Ish de ene bestseller na de andere.

Op het programma staat een boeiend gesprek tussen Ish Ait Hamou en Joris Hessels over 10 jaar schrijverschap. Een terugblik maar meteen ook een vooruitblik naar het komende feestjaar.Ish begon zijn carrière als danser; zijn talent werd onder andere opgemerkt door het Duitse Adidas, dat hem al op 18-jarige leeftijd als choreograaf contracteerde.

In de jaren 2010 kreeg hij bij het brede publiek bekendheid door zijn werk voor televisie (o.a. als choreograaf en jurylid in de Nederlands-Vlaamse versie van het internationale showprogramma ‘So You Think You Can Dance’) en gaandeweg steeds meer ook als auteur, scenarist, regisseur en theatermaker. Omdat hij zijn liefde voor podiumkunsten combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als verhalenverteller. De verhalen van Ish Ait Hamou getuigen van de vaak moeizame zoektocht van het individu naar een eigen identiteit en plek in een complexe samenleving. Met de kwetsbare en toch krachtige levensboodschap die uit zijn werk spreekt, weet hij een groot en jong publiek te bereiken.

Tickets via website Boekhandel Walry.


Ish Ait Hamou
Datum:
02 apr. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Boekhandel Walry
Locatie:
Minardschouwburg
Romain Deconinckplein 2, Gent