AMPERSAND #7 . OVERVLOED

Ampersand herrijst dit jaar als een sprankelende fontein van woorden, een oase van literaire overvloed. Op donderdag 29 februari vieren we niet alleen de kracht van taal, maar ook de veelzijdige pracht van overvloed in al haar facetten. Laat je onderdompelen in de weelderige wereld van literatuur, waar de letters als regendruppels dansen in een stortbui van persoonlijke getuigenissen, poëzie, muziek en krachtige verhalen.


Delphine Lecompte en Johan Braeckman zullen een boeiende dialoog voeren over de rijkdom van overvloed in het leven. Tegelijkertijd zullen opkomende hiphoptalenten zoals Maxime Clincke, LilRedBoi en J34N het maximale uit het minimale halen met hun uitvoeringen. Serdi creëert een spervuur aan beats, terwijl de Nederlandse dichter van Somalische afkomst, Alara Adilow, en VLOED-laureaat Sofie Verraest de vruchtbare bodem van De Centrale zullen besprenkelen met vernieuwende verzen. Als muzikaal kameleon zal Werend Van Den Bossche (bekend van Dishwasher en Kin Gajo) de avond kleuren met exotische klanken.


Presentatie: Edmond Cocquyt


Naast het avondprogramma gaan er in de namiddag 'Samen'-sessies' door (Samen Lezen & Samen Eten). Meer info hierover binnenkort.


Ampersand is een initiatief van Avansa regio Gent, Boekhandel Limerick, De Centrale, RELAAS, Vermeylenfonds en het Willemsfonds, met de steun van CultuurGent, IMD Oost-Vlaanderen en Literatuur Vlaanderen.


AMPERSAND #7 . OVERVLOED
Datum:
29 feb. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
De Centrale
Locatie:
De Centrale
Ham 70, Gent