Boekvoorstelling 'Een licht aantikken' van Diederik De Beir

Op 27 maart verscheen de dichtbundel Een licht aantikken maar van Diederik De Beir bij uitgeverij De Vries-Brouwers. Het cultuurhistorische Van Eyckjaar 2020 liet de Gentenaar geenszins onberoerd. Dichters uit zijn internationale haikukring gingen prompt in op zijn uitnodiging om haiku’s te schrijven bij de vierentwintig panelen van het wereldberoemde Lam Gods van de gebroeders Van Eyck.

De bundel is een bloemlezing van haikugedichten in 10 talen van 18 dichters uit 10 landen die zich lieten inspireren door het beroemde Gentse Altaarstuk van de gebroeders Van Eyck. De publicatie vormt een mooie afsluiter van het project Het Lam Gods in woord, muziek en beeld waarvoor De Beir de steun kreeg van Stad Gent.
Timotheus De Beir illustreerde deze bloemlezing met potloodtekeningen van bloemen en planten die op het Lam Gods zijn geschilderd.


Namens uitgeverij De Vries-Brouwers nodigt Diederik De Beir je uit op de officiële boekvoorstelling van de dichtbundel. De presentatie vindt plaats op dinsdag 16 mei om 19.00 u. in Standaard Boekhandel Kouter in Gent.


Gitarist Alexander Makay zorgt voor muzikale intermezzo's en dichters dragen hun haiku's uit de bloemlezing die ze zelf schreven voor. Er is verder ook de mogelijkheid om uw exemplaar van Een licht aantikken maar te laten signeren door Diederik De Beir.


Omwille van praktische redenen is inschrijving voor de presentatie verplicht. Je kan je via de link hier inschrijven.


Diederik de beir 2
Datum:
16 mei 2023
Startuur:
19:00
Einduur:
20:30
Organisator:
Diederik De Beir & Uitgeverij De Vries-Brouwers
Locatie:
Standaard Boekhandel Gent Kouter
Kouter 31, Gent