Boekvoorstelling 'Mooie Jo' - Kristien de Wolf

MOOIE JO mag de wereld in. Kom je mee vieren in Hotsy Totsy in Gent? Een kader dat in elk val prachtig bij het boek past. 'We are going Chet Baker', samen met ROOM13 DUO. Yves Meerschaert op piano en Frank Vantroyen op tuba. De auteur laat weer een andere verrassende kant van zichzelf zien. Andere gasten oa Dirk Van Boxem en Fourat Ben Chikha. Tot dan!

"Jo is een notoir mooie jongen, die dat zelf ook wel weet. Na een turbulente, bij tijden erg wrange jeugd, beslist hij om in een kloosterorde in te treden, waar hij in een dubieuze relatie met een priester verstrengeld raakt. Die leert Jo drinken, schenkt hem een wagen en neemt hem mee op plezierreisjes.
Net voor zijn eigen wijding treedt Jo alsnog uit en verhuist naar de grootstad. Hij stort zich in het bruisende uitgaansleven van de jaren 70 en leert zijn seksualiteit te omarmen. Hij ontmoet er ook Felix, met wie hij een tragikomisch leven zal leiden, een leven dat ze decennialang met elkaar delen, ook al blijft de priester uit Jo’s verleden in de relatie van het koppel rondwaren.

Mooie Jo is een biografische roman die tegen de stormachtige achtergrond van de laatste eeuwwende een verbijsterende reeks taboes naar voren schuift, een verkenning van vele soorten liefde en verraad."

Reserveren via website.


Mooie Jo2
Datum:
03 mrt. 2024
Startuur:
18:30
Einduur:
20:30
Organisator:
Kristien de Wolf en Borgerhoff & Lamberigts
Locatie:
Hotsy Totsy
Hoogstraat 1, Gent