Gentlezing | Gent, stad van de drie torens?

Dit is de inschrijvingspagina van de live activiteit in Bibliotheek De Krook. Je kan deze activiteit ook online volgen. Klik hier voor de inschrijvingspagina voor online streaming via Zoom.
Steden herken je aan hun skyline. En die is meer dan een optelsom van gebouwen en torens, maar ook een zelfportret dat vertelt welke stad ze wil zijn. Want zo’n portret is nooit neutraal. Hoe zit dat met Gent en haar iconische torenrij? Het beeld van ‘de stad van de drie torens’ lijkt al eeuwenlang te bestaan. Is dat echt zo en waar komt dat beeld vandaan? De expo ‘SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen’ vormt voor het STAM de aanleiding om stil te staan bij de Gentse skyline. Spreker Wout De Vuyst werkt bij het STAM. Een samenwerking van STAM, Bibliotheek De Krook en Avansa.
Avansa organiseert in samenwerking met het STAM en Bibliotheek De Krook activiteiten in het kader van de expo 'SkYline. Hoogbouw in de Lage Landen'. Tijdens deze activiteiten ontvang je een 1+1 gratis voucher waarmee je met twee het STAM kan bezoeken en slechts één ticket hoeft te kopen.

Organised by Bibliotheek De Krook, STAM - Stadsmuseum Gent

Activity Members: Sprekers vermeld in tekst

Gentlezing | Gent, stad van de drie torens?
Datum:
30 mrt. 2023
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Avansa regio Gent
Locatie:
Bibliotheek De Krook
Miriam Makebaplein 1, Gent