Jazzpoetry performance DI PRIMA

"𝚃𝚑𝚎 𝚘𝚗𝚕𝚢 𝚠𝚊𝚛 𝚝𝚑𝚊𝚝 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛𝚜 𝚒𝚜 𝚝𝚑𝚎 𝚠𝚊𝚛 𝚊𝚐𝚊𝚒𝚗𝚜𝚝 𝚝𝚑𝚎 𝚒𝚖𝚊𝚐𝚒𝚗𝚊𝚝𝚒𝚘𝚗." - 𝙳𝚒𝚊𝚗𝚎 𝙳𝚒 𝙿𝚛𝚒𝚖𝚊


Van Aalst tot Genk, van Menen tot Mechelen naar Wellington, Zuid-Afrika... Op verschillende plekken allerlande én aan de andere kant van de evenaar kon het publiek de unieke jazzperformance "DI PRIMA" al aanschouwen. Hoogtijd dus voor nog een extra optreden speciaal voor wie het nog niet meemaakte. Hiervoor is er geen geschiktere locatie dan de intieme, exclusieve setting van dé jazzclub van Gent: Hot Club de Gand!


In de voorstelling "DI PRIMA" zoeken woordkunstenaar 𝗛𝗮𝗻𝗻𝗮 𝗗𝗲𝘀𝗺𝗲𝘁 en muzikanten 𝐏𝐢𝐞𝐭𝐞𝐫 𝐌𝐨𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫 (contrabas), 𝐖𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝 𝐕𝐚𝐧 𝐝𝐞𝐧 𝐁𝐨𝐬𝐬𝐜𝐡𝐞 (saxofoon, klarinet) / 𝐌𝐚𝐭𝐭𝐡𝐢𝐚𝐬 𝐃𝐞𝐰𝐢𝐥𝐝𝐞 (toetsen) en 𝐂𝐲𝐫𝐢𝐞𝐥 𝐕𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧𝐚𝐛𝐞𝐞𝐥𝐞 (elektrische gitaar) het experiment op tussen instrument en woord. Hiervoor gingen ze aan de slag met het oeuvre van beatnikpoëet en activist Diane Di Prima, die als vrouwelijke stem in een mannenwereld al in de jaren vijftig thema's als (eco)feminisme en sociale ongelijkheid aansneed.


Het resultaat van deze samenwerking is een cross-overperformance waarbij poëzie en (jazz)muziek zowel met elkaar versmelten als contrasteren.


🗓️ Zondag 2 juni, om 17u
📍 Hot Club de Gand, Schuddevisstraatje 2, 9000 Gent
NL+ ENG, 45 min


Gratis inkom, reserveren niet nodig. Een bijdrage voor de hoed wordt geapprecieerd.
Vol is vol!


Illustratie: Lize Vrolix


Jazzpoetry performance DI PRIMA
Datum:
02 jun. 2024
Startuur:
17:00
Einduur:
18:00
Organisator:
ONVERSTERKT. vzw
Locatie:
Hot Club Gent
Schuddevisstraatje 2, Gent