Lokaal, gesigneerd en ingepakt

Om ‘De Dag van de Onafhankelijke Boekhandel’ nog wat feestelijker te maken, verwelkomt Boekhandel Walry op zaterdag 9 december vanaf 16u00 auteur, zanger en liedjesschrijver Lieven Tavernier in de boekhandel.

Schrijver, chansonnier en Gentenaar Lieven Tavernier (1947) heeft een levenslange passie voor het werk van Jean Ray, en ging voor zijn nieuwe boek Het huwelijk van juffrouw Bonvoisin en andere Gentse verhalen op zoek naar de band van de schrijver met zijn stad. Daarnaast dook hij in het oeuvre van de productieve schrijver en selecteerde en vertaalde tien verhalen waarin Gent een rol speelt.

Met Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft en Ray Bradbury geldt de Belg Jean Ray wereldwijd als een van de toonaangevende auteurs van fantastische verhalen en horror. Hij schreef honderden korte verhalen, die het midden houden tussen gothic en magisch realistisch. een leven lang vertelde Jean Ray bloedstollende verhalen over de vele reizen die hij zou hebben gemaakt; in werkelijkheid bracht hij de meeste van zijn dagen in zijn thuisstad Gent door, meestal aan zijn schrijfmachine.


Lieven Tavernier
Datum:
09 dec. 2023
Startuur:
16:00
Einduur:
18:00
Organisator:
Boekhandel Walry
Locatie:
Boekhandel Walry
Zwijnaardsesteenweg 6, Gent