Op reis door het Midden-Oosten met Terry Hayes, Jens Franssen en Ann De Bie

9 jaar geleden verscheen ‘Ik ben pelgrim’, een intelligente en urgente thriller van Terry Hayes die enorm aansloeg bij het grote publiek. Het boek werd meteen ook een bestseller in Vlaanderen en in Nederland. Recent verscheen zijn nieuwste boek: ‘Het jaar van de sprinkhaan’, dat zich afspeelt in het Midden-Oosten. Samen met Ann De Bie en regiospecialist Jens Franssen gaat Terry Hayes tijdens een exclusief bezoek aan Gent in gesprek over de huidige actualiteit en snijden diverse relevante en actuele thema’s aan, zoals spionage, AI, morele kwesties, wapen- en grondstofwedloop,… en dit in een gebied waar veel geopolitieke spanningen heersen.

‘Het jaar van de sprinkhaan’ neemt ons mee naar de Verboden Gebieden tussen Pakistan, Iran en Afghanistan. Wanneer je daar zoals CIA-spion Kane werkzaam bent, hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten. Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Als geen ander brengt Terry Hayes actie, spanning en suspense tot bij een publiek.

Je bent van harte uitgenodigd op dinsdag 16 januari in de Minardschouwburg in Gent.
De deuren gaan open om 19u30, de voorstelling begint om 20u.
Een ticket kost € 5 in voorverkoop en is te bestellen via de webshop van Walry.
De avond van de boekvoorstelling, aan de kassa, kost een ticket € 8.
Deze avond gaat door in het Engels.

Terry Hayes is een voormalig journalist en een bekroonde scenarioschrijver. Hij schreef scenario's voor onder andere Mad Max 2 - Road Warrior, Dead Calm, Mad Max Beyond Thunderdome, Payback, From Hell en Vertical Limit, samen met veel werk aan tal van andere films, waaronder Reign of Fire, Cliffhanger en Flightplan . ‘Het jaar van de Sprinkhaan’ is zijn tweede boek. Zijn debuut ‘Ik ben Pelgrim’ was een internationale bestseller.
Jens Franssen
is journalist bij de VRT. Hij specialiseerde zich in het Midden-Oosten en de Arabische Wereld en defensie.
Ann De Bie
is journalist bij VRTnws, all-round verslaggever en interviewer, en een groot literatuurliefhebber.


Op reis door het Midden-Oosten met Terry Hayes, Jens Franssen en Ann De Bie
Datum:
16 jan. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
23:00
Organisator:
Boekhandel Walry
Locatie:
Minardschouwburg
Romain Deconinckplein, Gent