9000 Boeken, een Gents boekenfestival, 3 & 4 oktober 2020 met lezing Max Temmerman voor stadslezers

23 september 2020

Onder de vlag '9000 Boeken' organiseren de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, de stad Gent en de Gentse boekhandel tijdens het weekend van 3 & 4 oktober 2020 de eerste editie van 9000 boeken: een Gents boekenfestival met tientallen lezingen, workshops en signeersessies voor een breed boekenminnend publiek.

Het wordt een gratis boekenfestival met een aantrekkelijk programma. Het doel is het boek tot leven te wekken, Gent literair op de kaart te zetten en extra zuurstof te geven aan enkele belangrijke partners: de Gentse boekhandelaren die hun rug rechten na een uitdagende periode. De activiteiten zitten verspreid over Gent, in de intimiteit van de boekhandel en binnen de muren van enkele cultuurhuizen zoals De Krook, de Minard en het S.M.A.K.

Het volledige programma met reservatielinken op 9000boeken.be.

Affiche 9000 boeken

Exclusief voor de Gent Leest stadslezers komt Max Temmerman op zondagvoormiddag 4 oktober naar De Krook. Max Temmerman is een van de drie Belgische genomineerden (naast drie Nederlanders) voor De Bronzen Uil.

De Bronzen Uil wordt op zaterdag 10 oktober uitgereikt tijdens Het Betere Boek, het jaarlijks literair festival van het Willemsfonds in Gent. Aan de prijs hangt een bedrag van 10.000 euro vast. De laureaat gaat samen met de winnaar van de publieksprijs ook op tournee in Vlaanderen en Nederland.

Max Temmerman leest voor uit zijn debuutroman Coniferen en gaat in dialoog met zijn publiek. Interesse? Schrijf je hier in.

Max Temmerman cop Vincent Tillieux 640
© cop. Vincent Tillieux