Bevrijd de zinnen - Het Betere Boek in een exclusieve literaire wandeling voor stadslezers

26 juli 2021

Tijdens de exclusieve literaire wandeling voor stadslezers stellen curatoren Mohamed Ikoubaân en Anneleen Van Offel het programma van Het Betere Boek 2021 voor. Dit jaar onder het thema 'Bevrijd de zinnen'. De wandeling loopt langs de 'hangende gedichten' die dit jaar deel uitmaken van het festival.

Willemsfonds’ literair festival Het Betere Boek 2021 heeft het thema Bevrijd de Zinnen. 'Bevrijden' als in bevrijding, vrijheid of liberalisme. 'Zinnen' als uit een tekst of als zintuigen, zoals vrijzinnigheid.

Voor dit thema stelt het cultuurfonds twee curatoren aan: Mohamed Ikoubaân, directeur van het nomadisch kunstencentrum Moussem, en de jonge auteur Anneleen Van Offel, die in 2020 debuteerde met Hier is alles veilig. Het Betere Boek vindt plaats op zaterdag 9 oktober 2021 in Vooruit, Minard, De Krook, Liberas en het Geuzenhuis in Gent. Mohamed en Anneleen gaan samen op zoek naar een hedendaagse literaire invulling van het thema. Zij stellen een programma samen dat ze voorstellen tijdens een exclusieve literaire wandeling op 29 augustus 2021.

Exclusief 20 stadslezers kunnen deelnemen aan deze literaire wandeling op zondag 29 augustus aan. Om 14 uur maakt de Schepen Sami Souguir de shortlist voor de Bronzen Uil bekend. Nadien start de geleide literaire wandeling met de curatoren langs de hangende gedichten, die deel uitmaken van het festival. Rond 17 uur wordt afgesloten in het Geuzenhuis waar je gebak en koffie/thee krijgt aangeboden en gezellig kan napraten.

Interesse? Mail voor 21 augustus naar info@gentleest.be.