Bronzen Uil Tour 2020

29 september 2021

Na al bijna een jaar, is ‘De Bronzen Uil Tour’ van 2020 bijna aan het einde. Vorige week was het de beurt aan Vlaanderen.

Op vrijdag 24 september 2021 kwam de tour het dichtst bij onze prachtige stad. Op een 15-tal km van Gent kwam Machteld Siegmann, de winnares van 2020, een interview doen in de bibliotheek van Deinze. Daar kwam Machteld in het midden van de bib vertellen over hoe het verhaal van De kaalvreter ontstaan is.

Machteld Siegmann

Wist je dat de setting gebaseerd is op haar eigen geboortedorp. Of dat ze met mensen ging praten die de oorlog hebben meegemaakt zodat ze een realistische getuigenis kon neerzetten. Dit en vele andere anekdotes kwamen naar boven terwijl ze zelf vertelde en tijdens het interview met Marnix Verplanke. De anekdote die het meest bij blijft, is, hoe Machteld zelf leerde schieten met luchtbuks omdat ze een scene zo authentiek wou omschrijven.

Na het interview was er een gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren. Ze heeft mijn kopie, die ik had van vorig jaar toen ik jury was, gesigneerd. Ze was ook zo lief om mijn gepersonaliseerde mondmasker te signeren. Wie een boek kocht (of al had) kreeg ook haar nieuwste kortverhaal er gratis bij.

Ms2

Wegens werk kon ik er nu niet bij zijn, maar mijn lieve vader is voor mij gegaan en heeft ervoor gezorgd dat ik genoeg info had om dit verslag te schrijven.

Dus dank u wel aan Pascal Nicolas voor de toestemming om te filmen. Dank u wel aan Machteld Siegmann en Marnix Verplanke voor de mooie avond En tot slot, dank u wel aan mijn persoonlijke verslaggever Erwin De Wulf.

Op 9 oktober wordt de nieuwe ‘Bronzen Uil’ uitgereikt op ‘Het Betere Boek’. Dus veel succes aan de genomineerden van dit jaar.

Stadslezer Maya De Wulf