'Drie boeken': aflevering 18: Wim Oosterlinck praat met Marc Coenen

10 maart 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering is de gast Mark Coenen.

Marc Coenen

Marc Coenen (1958) is columnist bij De Morgen en hoofd van de opleiding journalistiek bij Hogeschool PXL in Hasselt. Hij was vroeger nethoofd van tv-station Canvas, van radiozender Studio Brussel én radiodirecteur van de VRT. In die hoedanigheid behoorde ik jarenlang tot zijn personeelsbestand.

Marc Coenen

Het lief van Koen Geens

“Ik herlees ook heel graag een aantal schrijvers, zoals Brouwers; dat is als champagne, dat kun je blijven drinken."

We hadden afgesproken in het huis in Keerbergen waar Mark samenwoont met zijn vrouw Isabelle, en waar het gezin net een nieuwe hond had geadopteerd. Ons gesprek vond plaats aan de grote tafel, met uitzicht op de boekenkast.

Een babbel over drie boeken die iets merkwaardigs gemeenschappelijk hebben - Mark schrok toen ik het zei. Een gesprek over tragiek en humor, over Brouwers en Mortier, over hoe mensen poëzie lezen. En het verhaal van hoe Mark Coenen het lief van toekomstig minister Koen Geens afpakte.

Zolang er sneeeuw ligt

De drie boeken

De drie boeken van Mark Coenen zijn:
1. Het kookboek van mijn moeder
2. Herman De Coninck: Zolang er sneeuw ligt
3. Jef Geeraerts: Black Venus

Luister hier naar aflevering 18 met VRT-radiodirecteur en columnist bij De Morgen Mark Coenen: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Bekijk hier alle info over deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/03/10/drie-boeken-18-mark-coenen/

Black venus