'Drie boeken': aflevering 112: Wim Oosterlinck praat met Liesbeth Van Impe

21 december 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 112: hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe.

"Om de hoek hier is een boekenwinkel annex koffiebar, en dat zijn de duurste koffies die je ooit drinkt. Want ik kan er niet buitenkomen zonder één of twee boeken mee te nemen. Duivels concept. Ik ben er grote fan van."

Schaduw2

Mijn gast in deze aflevering is hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en politiek commentator Liesbeth Van Impe (1977). Ze studeerde Romaanse talen aan de KU Leuven. Ze werkte als Wetstraatreporter voor De Morgen, werd chef politiek bij Het Nieuwsblad en in 2012 hoofdredacteur samen met Pascal Weiss. Ze heeft ook een eigen podcast: Het punt van Van Impe, waarin ze de politieke actualiteit fileert. Liesbeth van Impe kreeg enkele jaren geleden borstkanker en schreef daar een boek over: Chemodag is de beste dag van de week (een gids door kankerland).


Westerloo

Ik ging naar haar appartement in het centrum van Antwerpen voor ons gesprek, een appartement gekocht op het aantal muren waar je boekenkasten kan tegen zetten, vertelt ze. We gingen zitten op de sofa in de living.

Liesbeth Van Impe zegt welk boek elke jonge politieke journalist van haar moet gelezen hebben, ze vertelt over haar taak als politiek journalist en waarom ze hoofdredacteur geworden is. Over lezen na het werk. Over taal en macht en Frans en politiek. En hoe het was om haar eigen boek over borstkanker te schrijven.


Vuillard

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Liesbeth Van Impe:

1. P.F. Thomése: Schaduwkind
2. Éric Vuillard: L'ordre du jour
3. Gerard van Westerloo: Prinsendrama

Luister hier naar aflevering 112 van de podcast met hoofdredacteur van Het Nieuwsblad Liesbeth Van Impe. (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000545581036

Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/12/21/drie-boeken-112-liesbeth-van-impe/

Veel luister- en leesplezier!