"Drie boeken': aflevering 117: Wim Oosterlinck praat met Dimitri Antonissen.

25 januari 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 117: adjunct-hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws Dimitri Antonissen.

"Ik leef op het ritme van breaking news, overdag werk ik voor de krant. Maar na de uren maak ik stiftgedichten: ik neem een zwarte markeerstift en ik schrap de woorden in de krant terug weg.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/01/25/drie-boeken-117-dimitri-antonissen/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/4NRyNbfYnemGTMxZggqfSW

De boekenkast van dimitri antonissen

Dimitri Antonissen (1974) is adjunct-hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws en HLN.be. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent. Hij begon in 1998 als journalist bij Het Laatste Nieuws en werkt nu nog steeds voor die krant. Naast zijn job maakt hij stiftgedichten en is hij een gepassioneerde lezer.

We hadden afgesproken in zijn huis in Antwerpen. Ik zag twee grote boekenkasten, met daarvoor twee gitaren en een versterker. We gingen aan tafel zitten om te praten en we zaten het hele gesprek in een zekere spanning, want hij zat op een belangrijk boekenpakketje te wachten.

Da1

Ons gesprek gaat over vrijheidsdrang, pushberichten, lopen en literatuur, over zijn lezende dochter en zijn vader die hem vroeger meenam naar de bibliotheek, hij vertelt het gênantste bibliotheekverhaal ooit gehoord in deze podcast. En hij heeft één tip waarvan hij zegt dat hij perfect is voor de luisteraars van deze podcast, voor jou dus.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Dimitri Antonissen:

1. Milan Kundera: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
2. George Saunders: Een duik in een vijver in de regen
3. Christopher McDougall: Born to run

Da2

Luister hier naar aflevering 117 met adjunct-hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws Dimitri Antonissen. (via Apple Podcasts):
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000548894956


Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/01/25/drie-boeken-117-dimitri-antonissen/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Da3