'Drie boeken': aflevering 128: Wim Oosterlinck praat met Abbie Boutkabout.

5 april 2022

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In aflevering 128 is zijn gast schrijfster en podcastmaker Abbie Boutkabout.

"De dood is bij mij altijd heel erg aanwezig. Ik vind de dood heel onontkoombaar, ik ben er heel hard mee bezig. Misschien omdat ik benieuwd ben naar wat er gaat komen.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/04/05/drie-boeken-128-abbie-boutkabout/
Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/4vnK2sYHIwV114brBax7ew

Abbie Boutkabout (1980) is schrijfster en podcastmaker. Ze heeft een eigen boekenpodcast, This is what I read, die tijdelijk stil ligt. Ze werkte een tijd voor KifKif, een organisatie die strijdt tegen ongelijkheid en racisme, maar stopte daarmee om zelfstandig schrijfster te worden. Ze werkte vooral rond de thema’s racisme, dekolonialisering, gender, vrouwenrechten.

The namesake

Deze aflevering van 'drie boeken' werd live opgenomen Oostende tijdens het DS Podcastfestival op 2 april 2022.We zaten in een zaaltje in het Kursaal, in zeteltjes op het podium, met een schitterend uitzicht op zee door de grote ramen. Voor ons zat een klein geïnteresseerd publiek.

Abbie vertelt over hoe ze graag luidop leest, over het boek dat ze kocht voor dat éne gedicht dat haar deed wenen, het gaat over voorlezen voor haar dochtertje, over moederschap en rouw. Ze vertelt over het gedicht dat ze helemaal uit het hoofd kent.


Varkensroze

Het gaat over waarom ze tijdelijk gestopt is met haar podcast, hoe dat deel is van de evolutie die ze nu in haar leven doormaakt, en hoe zelfs haar drie-boekenkeuze daarmee samenhangt. En het gaat over de link tussen één van haar boeken en haar eigen voornaam. Want Abbie heet eigenlijk niet echt Abbie.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Abbie Boutkabout:

1. Jhumpa Lahiri: The Namesake
2. Max Porter: Grief Is The Thing With Feathers
3. Mustafa Stitou: Varkensroze Ansichten

Grief


Luister hier naar aflevering 128 met schrijfster en podcastmaker Abbie Boutkabout. (via Apple Podcasts):https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000556249872
Alle boeken uit deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2022/04/05/drie-boeken-128-abbie-boutkabout/

Veel luister- en leesplezier!