'Drie boeken': aflevering 16: Wim Oosterlinck praat met kinderauteur Kathleen Amant

25 februari 2020

Q-ochtenman Wim Oosterlinck lanceerde op dinsdag 12 november 2019 een nieuwe podcast: ‘Drie boeken’

De naam vat meteen de rode draad samen: welke drie boeken moét je gelezen hebben? Die vraag stelt hij aan heel wat boekenliefhebbers, die zo hun ultieme drie favorieten delen. Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering van de podcast online, die te beluisteren is via Spotify, via elke podcast-app op je smartphone en op https://wimoosterlinck.wordpress.com.

Kinderauteur laat in haar 'boekenkaarten' kijken

In deze aflevering praat ik met de favoriete schrijfster van mijn kindjes Roos (7) en Bo (3) Oosterlinck: kinderauteur Kathleen Amant (1969).

Amant is auteur én illustrator van ondermeer de peuter- en kleuterboekjes Anna en Heksje Mimi. Ze is te gast in deze podcast naar aanleiding van de Jeugdboekenweek die zondag 1 maart begint.

Luister hier: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/02/25/drie-boeken-16-kathleen-amant/

Of hier: https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Kathleen Amant

Kathleen Amant

"Ik heb het grote geluk gehad dat mijn grootvader mij meenam naar de bibliotheek van Aalst toen ik zes was. Ik heb het gevoel dat ik toen de hele bibliotheek leeg gelezen heb."

Kathleen Amant (1969) woont in Lede, in Oost-Vlaanderen, dichtbij Aalst en heeft zelf drie kinderen: zonen Din en Arend en dochter Noa.

Ik had Kathleen Amant al twee keer kort ontmoet op de Boekenbeurs. Nu spraken we elkaar in de living van haar huis in Lede, naast haar werkruimte.

Het gesprek ging over het genie Roald Dahl, over de Chinese vrouw die àl haar boeken wilde bestellen, over het allereerste boek dat ze ooit gemaakt heeft, over wat een kinderboek goed maakt, en over een kinderauteur die met messteken zijn vrouw vermoord heeft. In het echt.

Lou viert carnaval

Dit zijn de drie kinderboeken die je moét lezen of voorlezen volgens Kathleen Amant:

1. Roald Dahl: Sjakie en de chocoladefabriek

2. Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

3. Julia Donaldson en Axel Scheffler: De Gruffalo

Luister hier naar aflevering 16 met kinderauteur Kathleen Amant: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Bekijk hier alle info over deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/02/25/drie-boeken-16-kathleen-amant/

Wim Oosterlinck

Sjakie en de chocoladefabriek