'Drie boeken' aflevering 166: Wim Oosterlinck praat met Lies Steppe

3 januari 2023
In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben.


In aflevering 166 is zijn gast Klara-presentatrice Lies Steppe.

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episo...

"Mijn boeken lijken mij te gaan over identiteit. Ze gaan alledrie over mensen die ergens voor staan.”

Lies Steppe is bekend als presentatrice op de klassieke radiozender Klara, waar ze vaak jazzprogramma’s presenteert. Ze is de vaste host van Jazz Middelheim waar ze op het podium presenteert en interviews met artiesten doet voor de radio.

Ze is ook zangeres, heeft twee cd’s gemaakt met haar eigen project Steppe. Lies Steppe woonde in haar leven eerst in West-Vlaanderen, dan in Limburg en nu woont ze in Gent.

Bovary

Ik was thuis bij haar in deelgemeente Sint-Denijs-Westrem in een prachtig, smaakvol ingericht huis. Op de grond de poes Dizzy, die ze wegstuurde omdat ik allergisch ben aan poezen. Naast de tafel waar we zaten: een grote foto van een piepjonge David Bowie.

Ze vertelt over de bibliotheek van haar vader, over hoeveel ze als kind las, over muziek en identiteit. het gaat over jazzgrootheden interviewen, over Billie Holiday, Fred Hersch en Toots Thielemans.

Ze vertelt hoe ze loog om bij de VRT binnen te geraken en ze doet de uitspraak: “Nochtans ben ik eigenlijk een hele slechte faker.”

Fred hersch

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lies Steppe:

1. Gustave Flaubert: Madame Bovary
2. Fred Hersch: Good Things Happen Slowly.
3. Marc Ribot: Unstrung

Luister hier naar aflevering 166 met Lies Steppe (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000591343749

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2022/12/27/drie-boeken-166-lies-steppe/Veel luister- en leesplezier!

Unstrung