'Drie boeken': aflevering 167: Wim Oosterlinck praat met Jeroen Lemaire

3 januari 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. In aflevering 167 is zijn gast CEO Jeroen Lemaire van In The Pocket.

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomst...

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episo...

"Ik lees bijna nooit fictie voor het leesplezier. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie, om iets bij te leren. En dat vind ik het fantastische aan lezen: dat je de tijd neemt om je hersenen te herprogrammeren.”

Jeroen Lemaire (1981) is CEO van In The Pocket, een bedrijf dat digitale toepassingen maakt, zoals apps. Hij groeide op in Zedelgem in West-Vlaanderen en studeerde filosofie aan de Universiteit Gent.

In 2010 richtte hij samen met twee collega’s In The Pocket op, dat zich richtte op digitale toepassingen via de smartphone. Uit dit bedrijf groeide ook het bedrijf Showpad, dat intussen zijn eigen weg gaat. Hij schreef een tijd columns voor De Tijd, en hij is de broer van radiopresentatrice Sofie Lemaire, die al eerder te gast was in deze podcast.

Elementaire deeltjes


Ik ging op bezoek bij Jeroen Lemaire thuis, in zijn villa in Zwijnaarde bij Gent. We gingen zitten aan de tafel naast de keuken om over boeken te praten. Over drie boeken die hem elk iets bijgebracht hebben voor zijn werk als CEO.

Hij vertelt over het werk en de uitdagingen bij In The Pocket. Over wat hij niet in de vergaderzaal van In the Pocket wil. Over wat hij zelf het moeilijkste vindt in zijn job.

Aleph


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jeroen Lemaire:

1. Michel Houellebecq: Elementaire deeltjes
2. Jorge Luis Borges: The Aleph and other stories
3. Julius Caesar: Oorlog in Gallië


Caesar


Luister hier naar aflevering 167 met Jeroen Lemaire (via Apple Podcasts): https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949?i=1000591958348

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/01/03/drie-boeken-167-jeroen-lemaire/


Veel luister- en leesplezier!