'Drie boeken': aflevering 187: Wim Oosterlinck praat met Alex Agnew

23 mei 2023

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 187 is comedian Alex Agnew.


"Het boek Dune van Frank Herbert heeft mij in lagen doen denken, heeft mij geleerd om altijd te kijken àchter de dingen: het is niet wat je eerst denkt dat het is. In die zin was dit boek één van de vormende ervaringen in mijn leven.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/05/22/drie-boeken-187-alex-agnew/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/0wBsd9gvEV3OQYFU5L1OQz

De boekenkast van Alex Agnew


Alex Agnew (1972) is een van de bekendste comedians van Vlaanderen. Hij trad op in culturele centra, op televisie en verschillende keren in het Sportpaleis. Zijn eerste echte show heette Ka-Boom en ging in 2006 in première. Op het moment van ons gesprek toert hij met de show Wake Me Up When It’s Over. Alex Agnew speelt ook in een metalband, presenteerde Fear Factor op tv en heeft een eigen podcast samen met Andries Beckers: Welcome to the AA, waarin ik zelf eerder te gast was. We spraken toen af om ook eens het omgekeerde te doen en nu is het zover. Het had wel wat voeten in de aarde, het gesprek moest een keer of drie vier uitgesteld worden wegens omstandigheden.

Dune


Ik ging bij Alex Agnew thuis langs in Mortsel, waar hij woont met zijn vrouw Yasmine, dochter Amy en hun hond. We gingen aan de livingtafel zitten; er lag een hele stapel boeken klaar. Alex Agnew vertelt vol passie, met veel kracht, zoals we hem kennen van het podium, het gaat over de leraar in het middelbaar die hem één van zijn drie boeken liet lezen, een leraar met wie hij een heel bijzondere band had.
Over hoe je elke keer als je ze leest diepere lagen in boeken ontdekt, en over de overeenkomst tussen de boeken waarvan hij houdt en de comedyshows die hij speelt.

Steven king


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Alex Agnew:

1. Frank Herbert: Dune
2. Stephen King: The Eyes of the Dragon
3. George Orwell: 1984

Foto’s en info bij deze aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/05/22/drie-boeken-187-alex-agnew/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

1984 orwell