'Drie boeken': aflevering 201: Wim Oosterlinck praat met Joke Emmers

22 augustus 2023


In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 201 is de actrice Joke Emmers.


"Ik vind dat lezen een grote parallel heeft met theater: je kan één zin lezen of horen, en daar vijf dagen mee bezig zijn in je hoofd.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/08/22/drie-boeken-201-joke-emmers/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/2tDoW6v8mwJgfSP4GRnIdG

Joke3


Joke Emmers (1995) is actrice. Je kan ze kennen uit de reeks Billie vs Benjamin, uit Den elfde van den elfde, Beau sejour en Loslopend wild. Ze speelt ook theater, onder meer binnen haar eigen gezelschap Woodman. Ik ging bij haar thuis op bezoek. Ze woont nog even in een appartement in Berchem in Antwerpen. Ik werd begroet door haarzelf en haar vriend Visja, die meteen weer verdween om ons te laten praten. Joke zei dat hij misschien sitar ging spelen, want hij leert sitar. We gingen aan tafel zitten, waar Joke blauwe bessen en stukken watermeloen had klaargezet.

Ons gesprek gaat over: het boek dat ze als kind las, dat haar in de boeken trok, het boek dat haar optimistisch stemt over de mensheid, én ze kiest een kookboek.

Joke1


Het gaat ook veel over theater; ze vertelt onder meer wat er gebeurde ooit tijdens een voorstelling in Vilvoorde. En of het publiek iets doorhad. En hoe je kunt zien of het publiek het echt een goede voorstelling vond.Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Joke Emmers:

1. Annie M.G. Schmidt: Pluk van de Petteflet
2. Rutger Bregman: De meeste mensen deugen
3. Yotam Ottolenghi: Flavour

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/08/22/drie-boeken-201-joke-emmers/

Joke2


Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck