'Drie boeken': aflevering 208: Wim Oosterlinck praat met Zuhal Demir

12 oktober 2023

In zijn podcast 'Drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 208 is Vlaams minister Zuhal Demir.

"Als ik moet kiezen tussen een Netflix-serie en een boek, dan probeer ik een boek te lezen: heel ontspannend en even weg van de Wetstraat en de politiek en alles wat erbij hoort.”

Zuhal Demir (1980) is Vlaams minister van justitie en handhaving, omgeving, energie en toerisme. Ze heeft ook zelf een boek geschreven dat Zuhal heet. Voor deze aflevering van de podcast waren we te gast in de Standaard Boekhandel in Leuven, op een zondagnamiddag.

De meisje

Ons gesprek gaat over hoe ze als kind moést lezen van haar vader, die in België was komen wonen om in de mijnen te werken. Over haar wilde jaren toen ze rechten studeerde in Leuven. Over een moeilijke periode in de politiek, en hoe ze het hoofd boven water houdt: één truc, één tip van haar vader. Wat ze over zichzelf en haar ouders ontdekt heeft door haar boek te schrijven. En ze vertelt hoe ze de wolf imiteert als ze Roodkapje voorleest voor haar dochter Rozanne.

Jane goodall

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Zuhal Demir:

1. Nelson Mandela: De lange weg naar de vrijheid
2. Jaouad Alloul: De meisje
3. Jane Goodall: Het boek van hoop

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2023/10/10/drie-boeken-208-zuhal-demir/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck