'Drie boeken' aflevering 220: Wim Oosterlinck praat met Nina Mouton

3 januari 2024

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 220 is psychologie- en zelfzorggoeroe Nina Mouton.

"Sinds 13 jaar, de geboorte van mijn eerste kind, zijn er twee dingen weggevallen: kijken naar Thuis elke dag, en romans lezen.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/01/02/drie-boeken-220-nina-mouton/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/7pQXbL6Hm7htm5Lc7HKITJ

Kracht


Nina Mouton woont in Gent, ze is klinisch psychologe en heeft twee boeken gepubliceerd: Mild ouderschap en Zelfzorg is het begin van alles. We hadden afgesproken in de Standaard Boekhandel op de Kouter in Gent, waar we deze aflevering opnamen voor publiek. We zaten in zeteltjes vlak vòòr de kranten en de tijdschriften, af en toe passeerde er iemand om een krant te nemen.

Nina Mouton vertelt over het boek dat haar leven veranderde na haar scheiding, het boek dat ze van haar zus Eva Mouton cadeau kreeg. Over haar traumatische ziekenhuisopname als kind. Over kwetsuren, mildheid en zelfzorg, over veilige en onveilige hechting en over te laat komen. En het gaat over haar kinderen, die helemaal niét lezen.

Liefdesbang


De drie boeken van Nina Mouton zijn:

1. Brené Brown: De kracht van kwetsbaarheid
2. Hannah Cuppen: Liefdesbang
3. David Grossman: De omhelzing


Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/01/02/drie-boeken-220-nina-mouton/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Geef hier je emailadres door: https://wimoosterlinck.substack.com

Omhelzing