'Drie boeken': aflevering 23: Wim Oosterlinck praat met Jo Bogaert

14 april 2020

In de podcast 'Drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: Jo Bogaert.

Jo Bogaert

Jo Bogaert (1956) is muzikant en producer van ondermeer Technotronic. Hij is de man die de wereldhit Pump up the Jam gemaakt heeft. Hij werkte ook met onder meer Gabriel Rios, Gorki, An Pierlé en nog veel andere artiesten.

Luister hier: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/04/14/drie-boeken-23-jo-bogaert/

Of hier: https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Wolfgang Treher

"Voor zover ik publiek bekend ben, ziet men mij als muzikant en producer, maar ik identificeer mij daar niet echt mee. Ik ben een eeuwige student. Ik beschouw mijzelf een beetje als kamergeleerde. Ik lees veel, ik studeer veel en ik noteer veel."

Maar in deze podcast laat hij zich van een heel andere kant zien. Jo Bogaert heeft filosofie gestudeerd en blijft elke dag lezen en studeren over zijn centrale interesse: paranoia en macht.

Jo Bogaert woont samen met zijn vrouw Hilde in een landhuis in Oosterzele. We hebben gepraat in de bibliotheek, waar een bureau en veel boeken staan: geschiedenis, filosofie, kunstboeken en een deel literatuur. Het gesprek ging over lezen, over de psychotische maatschappij waarin wij leven, én over het boek dat hij zelf wil schrijven.

Elias Canetti Massa en macht

Drie boeken + één

Dit zijn de boeken die je moét gelezen hebben volgens Jo Bogaert:

-Wolfgang Treher: Hitler, Steiner, Schreber. Gäste aus einer anderen Welt

-Elias Canetti: Massa en Macht

-Friedrich Nietzsche: De Genealogie van de moraal

-Cormac McCarthy: Meridiaan van Bloed

Nietzsche de genealogie van de moraal

Luister hier naar aflevering 23 van de podcast ‘drie boeken' met muziekproducer Jo Bogaert: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Bekijk hier alle info over deze aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/04/14/drie-boeken-23-jo-bogaert/

Wim Oosterlinck