'Drie boeken': aflevering 235: Wim Oosterlinck praat met Daphne Agten

16 april 2024

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die we volgens hen moeten gelezen hebben. Zijn gast in aflevering 235 is actrice Daphne Agten.


"Ik houd van de combinatie van een traditioneel Amerikaans weids familieverhaal, en een megapersoonlijk verhaal over een geweldige outsider, iemand die in die familie zijn plaats niet vindt."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/04/16/drie-boeken-235-daphne-agten/

Luister hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/2Mj52jTPy3D7CJH6ACZP8C?si=IB_DdCBcR1iBYW8_IBl7xA

Boekenkast Daphne Agten


Daphne Agten (1990) is actrice, ze speelde haar eerste grote hoofdrol in de Vlaamse film Holy Rosita van regisseur Wannes Destoop, een, film over Rosita die graag een kind wil, maar haar omgeving vindt van niet. Ze studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en speelt ook theater, onder meer bij ITA Amsterdam.

Ik zocht Daphne Agten thuis op, we spraken af in haar appartement in Hasselt. Ik zag een stel heiligenbeelden staan, aan de andere kant de boekenkast. Als je drie boeken volgt op Instagram, zie je de foto’s wel voorbij komen.

Daphne1


We gingen aan tafel zitten, thee erbij, om over haar drie boeken te praten. Van haar eerste boek kon je eigenlijk nog nauwelijks zien welk boek het was, zò versleten. Ze vertelt hoe ze een soort Matilda was als kind: altijd aan het lezen, en hoe ze zelfs als kleuter al het theatervirus in zich had, of de wil om op een podium te staan.

Het gaat over haar fascinatie voor veranderende lichamen, over je helden durven aanspreken. En ze solliciteert in deze podcast keihard voor een rol in een horrorfilm.

Daphne2


De drie boeken van Daphne Agten zijn:

1. Jeffrey Eugenides: Middlesex
2. Charles Burns: Black Hole
3. Peter Verhelst: Koor

Luister hier naar de podcast: https://wimoosterlinck.wpcomstaging.com/2024/04/16/drie-boeken-235-daphne-agten/

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? https://wimoosterlinck.substack.com

Wim Oosterlinck

Daphne3