'Drie boeken': aflevering 28: Wim Oosterlinck praat met Erwin Deckers

19 mei 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: radiomaker Erwin Deckers.

Erwin Deckers

Erwin Deckers (1970) heeft radiomaken in Vlaanderen fundamenteel veranderd.
Eerst met het ochtendprogramma Deckers en Ornelis op Radio Donna, waarmee hij een nieuwe norm zette voor ochtendradio.
Daarna door Qmusic mee op te richten, het eerste commerciële radiostation in Vlaanderen.
Later werd hij manager bij Qmusic, Medialaan en DPG Media, het bedrijf van Christian Van Thillo waar hij in 2019 stopte, een maand of acht voor ons gesprek.
Erwin Deckers heeft mij ooit in dienst genomen bij Qmusic en hij is jarenlang mijn baas geweest.

Phil Knight

"Ik lees bijna geen boeken, maar ik beluister er heel veel. Als ik hier in de tuin aan het werken ben, dan zit er altijd een boek in mijn oren."

Ik ken Erwin als iemand die een brede visie combineerde met een maniakale zin voor detail en een onvoorstelbare beheersing van zijn tijd en zijn agenda. Onder meer door op een bepaald moment de ochtendshow op de radio te presenteren en tegelijk twee radiostations te leiden. Hoe hij dat voor elkaar kreeg, dat hoor je in deze aflevering, want een van zijn drie boeken gaat over tijd.

Je hoort ook over passie en inspirerende leidersfiguren, over onkruid uittrekken, én dat Erwin Deckers eigenlijk bijna nooit boeken leest.

Deze aflevering is opgenomen in volle coronacrisis, dus op afstand. Erwin zat thuis in een soort rommelkot van zijn huis in Vechmaal bij Heers in Limburg. Ik zat bij mij thuis in Gent in de eetkamer.

Timothy Ferriss

De drie boeken

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Erwin Deckers:

1. Timothy Ferriss: Een werkweek van 4 uur

2. Phil Knight: Shoe Dog

3. Ryan Holiday: The Daily Stoic

Luister hier naar aflevering 28 van de podcast ‘drie boeken’ met radiomaker Erwin Deckers: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/05/19/drie-boeken-28-erwin-deckers/

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/category/drie-boeken/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Ryan Holiday