'Drie boeken': aflevering 38: Wim Oosterlinck praat met Heidi Lenaerts

28 juli 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: ex-collega en Klara-presentatrice Heidi Lenaerts.

Heidi Lenaerts (1975) is presentatrice bij Klara. Vroeger werkte ze ook voor Ketnet en bij Studio Brussel, waar wij jarenlang samen het bekroonde ochtendprogramma hebben gepresenteerd.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/07/21/drie-boeken-38-heidi-lenaerts/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

"Toen ik een klein kindje was, wou ik een boekenkast met een ladder en een zithoek, en die droom is nu uitgekomen."

Attachments

Als je binnenkomt in het 'zeehuis' van Heidi en haar man Ronald Verhaegen, in de Belle Epoquewijk van de stad Oostende, is het eerste wat je ziet de enorme, op maat gemaakte boekenkast. Heidi vertelt er in deze aflevering alles over. Er staan ook massa’s boeken op de kamer van hun dochters Lily Rose en Bonnie Lotta, in het toilet, en in de muziekkamer van Ronald staan de muziekbiografieën.

We hebben gepraat over Heidi's liefde voor Parijs en voor Jane Birkin, en op welke manier ze voor zichzelf kracht put uit de levensloop van Frida Kahlo. Ze werd even emotioneel toen ze vertelde over Thomas Blondeau, de Vlaamse schrijver die veel te vroeg gestorven is.

Frida Kahlo

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Heidi Lenaerts:

1. Jane Birkin & Gabrielle Crawford: Attachments

2. Claire Wilcox: Frida Kahlo. Making Her Self Up

3. Thomas Blondeau: Het West-Vlaams Versierhandboek

Thomas Blondeau

Luister hier naar aflevering 38 van de podcast ‘drie boeken’ met radiopresentatrice Heidi Lenaerts: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/07/21/drie-boeken-38-heidi-lenaerts/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck