'Drie boeken': aflevering 39: Wim Oosterlinck praat met Siegfried Bracke

4 augustus 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: ex-politicus en ex-journalist Siegfried Bracke.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpre...

of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/...

"Ik ben tot het inzicht gekomen dat boeken gebruiksvoorwerpen zijn en dat je daarmee omgaat zoals met andere gebruiksvoorwerpen, dat je die dus ook weggooit."

Siegfried Bracke (1953) is erevoorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, ex-gemeenteraadslid van de stad Gent en oud-journalist bij de VRT. Hij is op dit moment nog steeds lid van de partij N-VA.

Ik heb hem thuis bezocht in het centrum van Mol. Het eerste wat je ziet als je het huis binnenkomt, is een boekenkast rechts in de inkomhal. We hebben gepraat op het terras achter het huis, vandaar de fluitende vogeltjes op de achtergrond.

SB Den Dievel

Ons gesprek ging over Hugo Claus, waarover Siegfried Bracke vol vuur en enthousiasme spreekt. Hij kiest een politiek boek en vertelt dat hij noch de politiek, noch de journalistiek mist. En op het einde van de aflevering heeft hij het ook eventjes over het belang dat kennis speelde in zijn eigen opvoeding.

SB Claus

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Siegfried Bracke:

1. Hugo Claus: De geruchten

2. Louis Van Dievel: De dokter is uw kameraad niet

3. José Saramago: Het verzuim van de dood

SB José Saramago

Luister hier naar aflevering 39 van de podcast ‘drie boeken’ met oud-journalist en politicus Siegfried Bracke: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/07/28/drie-boeken-39-siegfried-bracke/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck