'Drie boeken': aflevering 42: Wim Oosterlinck praat met Roos Van Acker

25 augustus 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: tv- en radiopresentatrice Roos Van Acker, afkomstig uit Eeklo.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/08/18/drie-boeken-42-roos-van-acker/


Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId


"Het eerste boekje dat ik van mijn grootvader Georges gekregen heb, was Mieke Maaikes obscene jeugd van Louis Paul Boon. Ik was 14 jaar."

Paul Biegel

Roos Van Acker (1976) is tv-presentatrice bekend van onder meer Expeditie Robinson en Peking Express. Wij kennen elkaar als collega’s bij Studio Brussel, waar we jarenlang samen op hetzelfde bureau zaten. We hebben ook verschillende keren samen gepresenteerd. Roos Van Acker was ook zangeres bij de groep Eden.

We hadden afgesproken thuis bij Roos in Mechelen, in de grote loft waar ze sinds kort weer alleen woont. Een gebouw dat ooit van een nicht van Hugo Claus was die er kunst in tentoonstelde.

Ons gesprek ging over haar liefde voor poëzie, die deels van haar grootvader kwam, een bijzondere figuur die haar zelfs introduceerde in het werk van Louis Paul Boon. Over hoogsensitiviteit. Over seks. En ze haalt er zelfs haar licentiaatsthesis bij.

Herman De Coninck

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Roos Van Acker:

1. Paul Biegel: De tuinen van Dorr

2. Herman De Coninck: De lenige liefde

3. Erik Vlaminck: Suikerspin


Luister hier naar aflevering 42 van de podcast ‘drie boeken’ met presentatrice Roos Van Acker: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949


Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/08/18/drie-boeken-42-roos-van-acker/

Erik Vlaminck

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck