'Drie boeken': aflevering 45: Wim Oosterlinck praat met Jan Leyers

8 september 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: muzikant en tv-presentator Jan Leyers.

"Boeken zijn het dagboek van mijn leven. Ik weet van elk boek waar ik het gekocht heb of van wie ik het heb gekregen."

Jan Leyers (1958) is bekend van de groep Soulsister samen met Paul Michiels, én van verschillende programma’s op televisie. Hij presenteerde onder meer Nachtwacht op Canvas, De Weg naar het Avondland, Allah in Europa én het boekenprogramma Iets met boeken.

Luister hier naar deze aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/09/08/drie-boeken-45-jan-leyers/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

JL 1

Jan Leyers heeft vier bekende dochters: Ella, Olga, Billie en Dorien, van wie de jongste, Olga, mij welkom heette op de oprit van het huis van de familie in Hove. We gingen zitten aan een tuintafel en Jan vertelde over hoe zijn vrouw eigenlijk meer leest dan hijzelf. Over muziek - vooral de muziek van het jaar 1971, en dat heeft met een van zijn keuzeboeken te maken, en hoe hij de schrijver van een van zijn drie boeken ooit tegenkwam op de fiets.

Ons gesprek ging over de versecuritisering van festivals en samenleving, én ik vroeg hem ook naar zijn bibliotheek, want ik had ooit gehoord dat hij een speciaal systeem heeft om zijn boeken te bewaren.

JL 2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Jan Leyers:

1. Sebastian Haffner: Het verhaal van een Duitser
2. David Hepworth: 1971. Never a Dull Moment. Rock's Golden Year.
3. Kris Van Steenberge: Woesten

Luister hier naar aflevering 45 van de podcast ‘drie boeken’ met muzikant en tv-presentator Jan Leyers: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Hier vind je alle auteurs en boeken uit de aflevering:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/09/08/drie-boeken-45-jan-leyers/

JL 3

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck