'Drie boeken': aflevering 56: Wim Oosterlinck praat met Annelies Moons

24 november 2020

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: Radio 1-presentatrice Annelies Moons.

"Een van de redenen waarom ik lees is om mij minder alleen te voelen, om meer de connectie te maken met andere mensen. Om te weten dat er nog mensen zijn zoals ik."

De boekenkast van annelies moons

Annelies Moons (1989) is presentatrice bij Radio 1. Ze studeerde Communicatiewetenschappen in Leuven en Radio aan het RITCS in Brussel. Ze werkt sinds 2013 voor Radio 1, waar ze ondermeer al Monschau, Wonderland en het cultuurprogramma Culture Club presenteerde.

Voor deze babbel hadden we afgesproken bij Annelies thuis in Korbeek-Dijle, deelgemeente van Bertem.

AM3

We zaten buiten in het tuintje naast het huis waar ze woont met haar man Niels Boutsen, bekend als singer-songwriter Stoomboot. Ze hebben samen ook een boekhandel: Buchbar in Antwerpen, waar je niet alleen boeken kan kopen maar ook koffiedrinken.

Annelies vertelt waar ze het liefst leest, over de relatie tussen haar boekhandel en haar boekenkast thuis. Over het bijzondere leesritueel dat ze heeft met haar man in bed en haar speciale band met Harry Potter. En op het einde van deze aflevering vertelt ze ook over het statement dat ze wilde maken met haar boekenkeuze.

AM2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Annelies Moons:

1. Emilie Pine: Notes to self
2. Kiley Reid: Such a Fun Age
3. Jessica Townsend: Nevermoor

Luister hier naar aflevering 56 van de podcast ‘drie boeken’ met radiopresentatrice Annelies Moons:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

AM3

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2020/11/24/drie-boeken-56-annelies-moons/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck