'Drie boeken': aflevering 70: Wim Oosterlinck praat met Lisbeth Imbo

2 maart 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: journaliste en De Zevende Dag-presentatrice Lisbeth Imbo.

Lisbeth Imbo (1976) is journaliste en radio- en tv-presentatrice. Ze heeft verschillende programma’s op Radio 1 gepresenteerd, waaronder de ochtend, ze heeft Terzake gedaan en presenteert op dit moment De Zevende Dag op één samen met Lieven Verstraete. Ze heeft ook twee interviewboeken uitgebracht: Mag God nog en Zeven politieke dromers.

De boekenkast van lisbeth imbo

"Ik hou van trieste films, trieste boeken, trieste gedichten. er moet altijd wat pijn inzitten en wat smart. Ik hou niet van gelukkige films of gelukkige muziek, ik zeg altijd al lachend: ‘ik ben al gelukkig genoeg’.”

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/02/drie-boeken-70-lisbeth-imbo/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

Ik zocht haar op in het huis in Gent waar ze woont samen met haar vriend. We zaten in de living, vlakbij de boekenkast. Ons gesprek ging over lezen als kind op de berg in Geraardsbergen, het literatuurexamen waarbij zij vragen aan de prof begon te stellen in plaats van omgekeerd, de vraag of het toneelstuk beter is dan het boek, en over waarom er eigenlijk overal rondom ons in de living stapels boeken verspreid lagen.

LI1

Af en toe hoor je in deze aflevering wel eens dat Lisbeth mij iets aanraadde, of ik haar iets cadeau deed, dat komt omdat we al vele jaren goeie vrienden zijn.

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Lisbeth Imbo:
1. Adrienne Rich: Sources (in: Your Native Land, Your Life)
2. E.L. Doctorow: The Book of Daniel
3. Connie Palmen: De vriendschap

LI2

Luister hier naar aflevering 70 van de podcast ‘drie boeken’ met journaliste en presentatrice Lisbeth Imbo.
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949
Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/02/drie-boeken-70-lisbeth-imbo/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

LI3