'Drie boeken': aflevering 71: Wim Oosterlinck praat met Begijn Le Bleu

8 maart 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: comedian en vogelliefhebber Begijn Le Bleu.

Begijn Le Bleu (1971) is bekend van optredens als comedian, bekend ook van de reeks Foute Vrienden op televisie. Hij is ook vogelliefhebber, heeft een eigen podcast Fwiet Fwiet! en een boek over vogels met dezelfde naam. Hij heeft zich op de koers toegelegd met een optreden en ook een boek.

De boekenkast van begijn le bleu

In de tuin achter zijn huis in Sint-Niklaas zitten enkele kippen, er staan bomen met vogelhuisjes in, en achteraan staat er ook een huis, zijn kluizenaarskot, zo noemt hij het zelf, en daar hadden we afgesproken. Ik zag een plaat met vlinders, mini-wielrennertjes op de vensterbank, enkele kasten met boeken in, een tafel en een computer.

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/09/drie-boeken-71-begijn-le-bleu/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

"Ik lees niet veel fictie. als ik fictie lees, heb ik het gevoel dat ik mijn tijd aan het verdoen ben. Tegelijk ben ik wel op zoek naar een goed verhaal, én naar feiten."

BLB1

Ons gesprek ging uiteraard over vogels, over Noorse goden die dwaze dingen doen. Over hoe het is om comedian te zijn, waarom hij er nu even mee wil stoppen en hoe hij op een bepaald moment het gevoel had dat hij het verknoeide op het podium. Over hoe hij fysieke boeken en audioboeken combineert. En over het compleet verrassende boek dat hem inspireerde voor zijn optredens.

BLB2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Begijn Le Bleu:

1. Nick Davies: De koekoek

2. Bruce Chatwin: The Songlines

3. Kevin Crossley-Holland: Noorse mythen

BLB3

Luister hier naar aflevering 71 van de podcast ‘drie boeken’ met comedian Begijn Le Bleu.
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949


Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/03/09/drie-boeken-71-begijn-le-bleu/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck