'Drie boeken': aflevering 75: Wim Oosterlinck praat met Rudi De Kerpel

6 april 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering - al de vijfenzeventigste aflevering! - : ondernemer Rudi De Kerpel.

Rudi De Kerpel (1962) is ondernemer. Hij verkocht zijn bedrijf Eurotuin aan Aveve, nu is hij bedrijfsmatig vooral bezig met herbruikbare materialen. Hij was ook een tijd lid van de Raad van Bestuur van de VRT.

Rudi De Kerpel woont in Lochristi, in een huis in het groen, bij het binnenkomen zag ik een gigantisch haardvuur. We gingen zitten in de ruimte ernaast, aan tafel. Achter mij een overvolle boekenkast en rondom ook nog hier en daar verschillende stapels boeken.

De boekenkast van rudi de kerpel

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/04/06/drie-boeken-75-rudi-de-kerpel/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

"Boeken kunnen verbindend werken, met boeken kan je mensen leren kennen, boeken is ook: communiceren. Daarom geef ik zeer vaak boeken cadeau."

Rdk1

In ons gesprek vertelt hij hoe het boekenvirus bij hem ontstaan is, na zijn jeugd in Zaffelare bij Lochristi. Je hoort welk boek hij al 100 keer cadeau gedaan heeft. En hoe hij met rust wil gelaten worden als hij op vakantie is, om te kunnen lezen. Het meest genoemde boek in ons gesprek is trouwens niet één van zijn drie boeken.


Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Rudi De Kerpel:
1. Kader Abdolah: Het huis van de moskee
2. Ayn Rand: The Fountainhead
3. Amélie Nothomb: Met angst en beven

Rdk2

Luister hier naar aflevering 75 van de podcast ‘drie boeken’ met ondernemer Rudi De Kerpel
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle auteurs en boeken uit de aflevering vind je hier in de shownotes: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/04/06/drie-boeken-75-rudi-de-kerpel/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

Rdk3