'Drie boeken': aflevering 84: Wim Oosterlinck praat met Isabel Albers

8 juni 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: algemeen hoofdredacteur van De Tijd en L’Echo Isabel Albers.

"De oorsprong van alle goede journalistiek is verwondering, maar ook verontwaardiging; voor mij is dat belangrijk in mijn werk en dat vind je ook in mijn drie boeken terug."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/08/drie-boeken-84-isabel-albers/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

IA1

Isabel Albers, geboren in 1971 in Tielt, is algemeen hoofdredacteur van De Tijd en L’Echo, twee Belgische zakenkranten. Ze werkte eerder onder meer voor De Standaard en werd in 2011 hoofdredacteur van De Tijd; ze was de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een Vlaamse krant. Ze won twee keer de Dexia-persprijs en is regelmatig te zien als politiek en economisch analiste op televisie.

IA2

We hadden afgesproken in Tour & Taxis in Brussel, op haar redactie, de gezamenlijke redactie van De Tijd en L’Echo, waar we in een vergaderzaaltje over boeken gingen praten.

Ons gesprek gaat over haar leraar Nederlands in het middelbaar in Tielt, ze vertelt waar haar journalistiek uit voortkomt, over machtsspellen in een literair werk én in concrete vergaderingen, en ze geeft naast literaire ook haar economische boekentips.

IA3

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Isabel Albers:

1. Mario Vargas Llosa: Het feest van de bok
2. Multatuli: Max Havelaar
3. Chris De Stoop: Het boek Daniël

Luister hier naar aflevering 84 van de podcast ‘drie boeken’ met algemeen hoofdredacteur van De Tijd en L’Echo Isabel Albers: https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/08/drie-boeken-84-isabel-albers/


Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck