'Drie boeken': aflevering 85: Wim Oosterlinck praat met Ive Marx

15 juni 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: hoogleraar sociale en economische wetenschappen Ive Marx.

"Mensen die tegen de consensus ingaan en hardop durven zeggen wat de feiten en de analyse laten zien, aan hen spiegel ik mij."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/15/drie-boeken-85-ive-marx/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

De boekenkast van ive marx

Ive Marx (1967) is hoogleraar sociale en economische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is gespecialiseerd in onder meer inkomens- en vermogensongelijkheid. Hij schrijft ook een column in De Standaard.

Ive Marx woont in Eikevliet, een gehucht van Hingene, deelgemeente van Bornem. Waar tractors langs het raam rijden. We gingen zitten aan de grote eettafel om over boeken te praten.

IM1

Ons gesprek gaat over boeken die zich afspelen in het universitaire milieu, voor het eerst in deze podcast hebben we het over wijn, je hoort waarom ik eigenlijk voor dit gesprek in New York had moeten zitten in plaats van in Eikevliet, én ik vraag - op het einde - wat ik altijd al wilde weten: hoe het is om als sociaal en economisch wetenschapper die onder meer bezig is met inkomensongelijkheid, met de familienaam Marx door het leven te gaan.

IM2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Ive Marx:

1. J.M. Coetzee: Disgrace
2. Michael Lewis: The Big Short
3. Robert Parker: Parker's Wine Buyer's Guide

Luister hier naar aflevering 85 van de podcast ‘drie boeken’ met hoogleraar sociale en economische wetenschappen Ive Marx.
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/15/drie-boeken-85-ive-marx/

IM3

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck