'Drie boeken': aflevering 86: Wim Oosterlinck praat met Evi Hanssen

22 juni 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: presentatrice Evi Hanssen.

"Als ik naar mijn drie boeken kijk, dan zie ik toch een lijn, namelijk: Hoe zit ik in elkaar, hoe zitten wij in elkaar? Want als ik één ding heb geleerd, is het dat elk mens struggelt met dezelfde obstakels."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/22/drie-boeken-86-evi-hanssen/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/show/5rspnJmfhzmAKQPjdG0DId

De boekenkast van evi hanssen

Evi Hanssen is tv-presentatrice, geboren in 1978. Haar eerste tv-rol was het nichtje van de burgemeester in Samson en Gert.

Ze heeft voor TMF gewerkt, presenteerde Expeditie Robinson, Mijn Pop-Up Restaurant, ze was tafeldame in De Wereld Draait Door op de Nederlandse televisie. Ze heeft ook programma’s gepresenteerd over de gevaren van sociale media voor jongeren.

In 2019 zeilde ze met vijf andere bekende Vlamingen de Atlantische oceaan over voor het tv-programma Over de oceaan. Daarover schreef ze zelf een boek: Ergens onderweg.

EH1

Evi Hanssen heeft ook radio gedaan, ze presenteerde Het Heilig huis van Hanssen op Joe, ze heeft ook jazzzang gestudeerd, heeft een meditatiepodcast en schrijft columns.
Ik was bij haar thuis voor ons gesprek, een prachtige, grote loft in Antwerpen waar ze woont met haar vriend Kurt en haar twee zonen, Scout en Mac, en met haar nieuwe hond, een puppy zei ze, maar hij was gigantisch.

Haar drie boeken lagen al klaar op tafel.
Ons gesprek ging over voorlezen voor haar kinderen, lezen in de fauteuil, over psychiatrie en wanhoop, over zelfhulpboeken, strips en televisie. Ze toonde mij het dagboek dat ze bijhield tijdens haar zeilreis.

EH2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Evi Hanssen:

1. Ferdinand Cuvelier: De Stad van Axen
2. Myrthe van der Meer: Paaz
3. Yuval Noah Harari: Sapiens. Een beeldverhaal

Luister hier naar aflevering 85 van de podcast ‘drie boeken’ met presentatrice Evi Hanssen:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/drie-boeken/id1480384949

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/06/22/drie-boeken-86-evi-hanssen/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck

EH3