'Drie boeken': aflevering 89: Wim Oosterlinck praat met Michel Follet

13 juli 2021

In de podcast 'drie boeken' praat Wim Oosterlinck elke week met boekenliefhebbers over de drie boeken die je volgens hen moét gelezen hebben. In deze aflevering: radio- en tv-presentator Michel Follet.

"In alles wat ik doe, zoek ik diepgang in luchtigheid, dat vind ik mijn streefdoel."

Hier vind je de aflevering: https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/07/13/drie-boeken-89-michel-follet/

Of hier (via Spotify): https://open.spotify.com/episode/3zFhEJK9qeoXJPbx0i2oe3

De boekenkast van michel follet

Michel Follet (1959) is radiopresentator. Hij werkte onder meer voor Radio 2, Radio Donna, Joe én het Nederlandse Radio 2. In 1989 won hij de Prijs van de Radiokritiek voor het programma Dag en Dauw. Bij Donna presenteerde hij de ochtendshow Jabbedabbedoe. Hij was altijd één van de warmste stemmen op de Vlaamse radio, met het uitzonderlijke talent om zeer dicht bij de luisteraar te kunnen kruipen. Hij presenteerde ook verschillende televisieprogramma’s.

MF1

Op dit moment presenteert hij bij Eclips TV en maakt hij radioprogramma’s voor Soundtrack FM. Hij heeft gehoorproblemen, hij lijdt aan tinnitus en hyperacusis waardoor hij moeilijk nog voor popradio kan werken.

Michel Follet heeft heel wat boeken geschreven waaronder verschillende over de kermis, één van zijn passies. Zijn recentste boek heet Wanneer zien we u terug? en gaat over het verblijf van zijn ouders in het rusthuis.

Ik was bij Michel Follet thuis, in zijn huis in Poederlee bij Lille waar hij alleen woont. We gingen zitten aan de terrastafel buiten, onder een grote luifel. Hij vertelt onder meer over de invloed van zijn vader en van zijn leraar Nederlands, over de kermis, over zijn eigen boek, en over hoe hij schrijver Erik Vlaminck leerde kennen op de Boekenbeurs.

MF2

Dit zijn de drie boeken die je moét gelezen hebben volgens Michel Follet:
1. Eric de Kuyper: De hoed van tante Jeannot
2. Erik Vlaminck: Suikerspin
3. Maurice Gilliams: Elias Of Het Gevecht Met De Nachtegalen

Luister hier naar aflevering 89 van de podcast ‘drie boeken’ met Michel Follet:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/89-michel-follet-drie-boeken-die-je-moet-gelezen-hebben/id1480384949?i=1000528681611

MF3

Alle boeken in deze aflevering vind je hier in de shownotes:
https://wimoosterlinck.wordpress.com/2021/07/13/drie-boeken-89-michel-follet/

Veel luister- en leesplezier!

Wim Oosterlinck