Het Betere Boek. Gratis tickets voor stadslezers

11 september 2020

100 gratis tickets voor Het betere boek op 10 oktober 2020 voor de Gent Leest stadslezers.

'Ontdenk Afrika'. Dat is de boodschap van de tiende editie van Het Betere Boek. Het literair festival van het Willemsfonds palmt op zaterdag 10 oktober 2020 voor het eerst de hele, Gentse binnenstad in en gaat daarbij “in beweging”. ‘Een echte tabula rasa in ons denken over Afrika is nodig’, zeggen curatoren Nadia Dala en Omar Ba. ‘Alleen zo werpen we een open blik op Afrika waarin niets taboe is en alles kan.’ Dit doen we met oog voor de verscheidenheid en diversiteit die er is binnen dit prachtige continent. Alleen zo kunnen we laten zien hoe rijk Afrika is’, vult Dala aan.

Een greep uit het programma:

Gouden Ganzenveerlaureaat (2020) Abdelkader Benali presenteert op Het Betere Boek zijn nieuwste boek Reizigers van een nieuwe tijd.

Omar Ba gaat in gesprek met de Senegalese schrijfster Ndèye Fatou Kane over haar feministische strijd en over haar grootvader, auteur Cheikh Hamidou Kane. Respect voor de Afrikaanse strijder is het thema van zijn tweede gesprek met David Diop, Rachida Lamrabet en Conny Braam.

Congolese auteurs In Koli Jean Bofane & Momi M’buze Noogwani Ataye Mieko hebben het over verbeeldingskracht in De Krook.

Georges Kamanayo & Nadia Nsayi ontdenken als ‘kinderen van de kolonies’ Afrika.

Ook poëzie komt aan bod met de Marokkaanse Taha Adnan die in gesprek gaat met curator Nadia Dala.

Chokri Ben Chikha spreekt met de Afrikaanse auteur Jennifer Nansubuga Makumbi die met haar debuut Kintu in Afrika een cultstatus verwierf.

100 stadslezers kunnen gratis naar het festival. Reserveer hier je ticket.

Klaartje Van der Bauwhede