Leesgroep ‘Gent leest’ van start

4 oktober 2020

Eindelijk is het zover! Dinsdagavond 29 september ging de nieuwe leesgroep ‘Gent leest’ in de Krook van start. Aanvankelijk een beetje onwennig want het was nieuw voor iedereen. Niemand wist echt goed wat er verwacht werd en wat er de komende 2 uur te gebeuren stond.

Na een inleiding door Kristine De Messemaeker waarbij de nodige coronaregels in deze bizarre tijd niet mogen ontbreken, volgde een kennismakingsronde met de aanwezige leden van de groep. Dat leverde heel boeiende profielen op, van een moeder met kinderen tot bibliotheekmedewerker tot een gepensioneerde leraar Nederlands-Engels, tot …, maar allemaal stuk voor stuk belezen mensen en met elkaar verbonden door het leesgebeuren.

En dat laatste bleek al snel! Voor de eerste sessie was geen verplichte lectuur gevraagd, maar wel om één of meerdere boeken mee te brengen die men graag aan de groep wou voorstellen. Dat leverde een aardige buit aan leestips op! Sommigen waren echt niet te stuiten en hadden een hele lijst met hun persoonlijk aanraders gemaakt. Wauw, wat een enthousiaste groep lezers. Eén boek sprong er echt bovenuit en werd door meerdere leden voorgesteld en door de anderen enthousiast ontvangen: De opgang van Stefan Hertmans, een boek dat onlangs heel sterk aanwezig was in de media. Hoewel het een recent boek is en hierdoor indruist tegen de policy van de leesgroepen, ziet de groep geen bezwaar om tegen de volgende sessie dit boek met z’n allen te lezen.

Veel te snel ging de tijd voorbij tot Klaartje Van der Bauwhede verscheen om nog even ‘Gent leest’ toe te lichten en de avond af te sluiten. Eén van de reacties van de leesgroep was alvast ‘Jammer dat het maar om de 2 maanden is!’

Volgend boek tegen 1 december: De opgang van Stefan Hertmans

Door leesgroepbegeleider Carine Beetens