Op wandel langs boekhandels met het Boekhandel-Wandelplan

25 juli 2023

Vanaf nu kan je in verschillende boekhandels in Antwerpen, Brugge, Gent en Leuven een handige wandelkaart kopen met boekhandels, boekencafé’s en literaire plekken in deze 4 ‘leessteden’.

Reisboekhandel Alta Via (Antwerpen), die zelf wandel- en fietskaarten maakt, nam dit initiatief en de 4 leescommunity’s Antwerpen Leest, Brugge Leest, Gent Leest, Leuven Leest en ook Cultuurconnect sprongen met plezier mee op de kar om de kaart mogelijk te maken.

Het is een mooi aanbod voor iedereen met een hart voor boeken die graag op ontdekking gaat in de stad. Het feit dat er 4 steden op de kaart staan, maakt ze des te interessanter. Laat voor een keer niet je GPS-toestel bepalen hoe je je van A naar B begeeft maar ga op verkenning met deze combinatiekaart van 4 Vlaamse steden. De wit-rode draad op de kaart is de GR-route die dwars door de stad loopt.

De kaart is gedrukt op watervast papier, elke stad beslaat een kwart. De boekhandels worden aangeduid met een cijfer, in de kantlijn vind je een foto die de winkel typeert, het adres, de website en een zeer bondige omschrijving.

Je kan de GPX-tracks van de GR-routes en de waypoints van alle boekhandels downloaden en je eigen route uitzetten. Of zoals vermeld op de kaart:

“De kunst bestaat erin om zelf je wandeling uit te stippelen, langs de GR-routes en met omweggetjes via de boekenplekken op de kaart. Verdwalen zal je zeker! Is het niet in de stad, dan zeker in een boek. De verrassing schuilt achter elke hoek of elke bladzijde die je omdraait.”

Kostprijs: 14,95€

Een samenwerking van Reisboekhandel Alta Via en Antwerpen Leest, Brugge Leest, Gent Leest, Leuven Leest en Cultuurconnect.

In volgende Gentse boekhandels kan je de kaart kopen:

Atlas & Zanzibar, Carmelitana, Fnac, The Other Shop, Paard van Troje, Standaard Boekhandel, Walry.
Μeer locaties volgen allicht.

Tine Englebert