Leestip van Geneviève Snoeck

Beach Read (Nederlandstalige editie)

6 augustus 2023

Romanticus January vertelt over haar leven als is ze een van de personages uit haar boeken. De serieuze Gus vindt dat ware liefde enkel in sprookjes bestaat. Op het eerste gezicht lijken beide schrijvers dus niet veel gemeen te hebben, maar ze zijn allebei blut, hebben een writer’s block en ze hebben een nakende deadline voor het inleveren van een nieuw boek. Ze sluiten een weddenschap om elkaars boek te schrijven. Eén ding is zeker: er wordt niemand verliefd.

- - - - - - - - - - - - - - -

Beach Read lijkt op het eerste gezicht een typische feelgood, maar deze enemies-to-lovers heeft veel meer lagen dan je verwacht. Emily Henry heeft een diepgaande feelgood geschreven waarin zowel de kracht van als de angst voor liefde beschreven wordt. Een verhaal over verlies, een verhaal over liefde.

In het boek volg je January, een jonge vrouw die al vier boeken op haar palmares heeft staan. Maar voor haar vijfde boek krijgt ze niets op papier. Ze gaat naar een andere plek om haar boek te kunnen schrijven en daar ontmoet ze Gus, haar vroegere rivaal en schrijver van twee literaire romans. Gus lijkt de romantische verhalen van January maar niks te vinden. Wanneer ze een weddenschap sluiten om een boek in elkaars genre te schrijven, hebben ze plots meer contact.

Dit boek speelt zich voornamelijk af door de ogen van January. Ik vind het fijn als alle hoofdpersonages in een boek een stem krijgen, maar vond het niet erg dat dat hier niet het geval was. January en Gus hebben allebei hun problemen en verdriet. Ondanks dat Gus zelf niet als verteller aan het woord kwam, kom je toch veel over hem te weten en is hij ook een mooi en diepgaand personage. De verhaallijn rond hem en zijn persoonlijke verleden worden evengoed uitgewerkt. Het is mooi om te lezen hoe de beide personages stukje bij beetje meer met elkaar delen.

Ik raad dit boek zeker aan! Het leest heerlijk weg, het is ontroerend en je wordt meegetrokken in een verhaal dat zowel een leuke feelgood-laag als een veel diepere laag heeft. Kortom: het perfecte boek om deze zomer in een strandstoel te lezen!

Leestip van Geneviève Snoeck

Titel:
Beach read
Auteur:
Emily Henry
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans,
Chicklit
Uitgeverij:
Penguin Books
ISBN:
9780241989531
Materiaal:
E-boek

Gerelateerde leestips