Isabelle Degrieck
Leestip van Isabelle Degrieck
reading a good book is like taking a journey

pakkend verhaal voor jong en oud

31 januari 2020

Meer dan de prachtige cover en de korte inhoud had ik niet nodig om dit jeugdboek mee naar te huis te nemen voor mijn bijna 12-jarige dochter. Ze las het, ging er helemaal in op en spoorde me aan het ook te lezen. En terecht. Dit prachtige boek leent zicht uitstekend voor een buddy read met je dochter of zoon.

‘Bestemming onbekend’ is het pakkende verhaal van Rydr die, nadat ze achtereenvolgens haar moeder en grootmoeder heeft verloren, op de trein wordt gezet naar haar enige overlevende familielid aan de andere kant van het Amerikaanse vasteland. Tijdens de dagenlange treinreis ontvouwt het trieste en harde levensverhaal van Rydr zich langzaam. Hartverscheurend. Gelukkig komt Rydr op die treinreis een aantal bijzondere mensen tegen die haar, elk op hun manier, helpen om haar moeilijke verleden te verwerken en haar verdriet een plaats te geven. Ik werd helemaal week van alle warme menselijke interacties die worden beschreven.

Dit boek leerde mijn dochter (en mij) belangrijke lessen over veerkracht, volharding, hoop en het belang van menselijke interactie.

Synopsis

Nadat haar moeder en grootmoeder zijn overleden, reist Rider (12) met de trein dwars door Amerika, op weg naar een onbekende oudoom. De ontmoeting met enkele medereizigers verandert Riders kijk op haar situatie. Vanaf ca. 12 jaar.

Isabelle Degrieck
Leestip van Isabelle Degrieck
reading a good book is like taking a journey

Bestemming onbekend
Titel:
Bestemming onbekend
Auteur:
Paul Mosier
# pagina's:
159 p.
Uitgeverij:
Lemniscaat
ISBN:
9789047709947
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Rouwproces
Sfeer:
Gevoelig,
Intens,
Warm

Gerelateerde leestips