Leestip van Geneviève Snoeck

Heb ik mijn favoriete boek van 2024 al gevonden?

20 januari 2024

Loes is moeder van een tweeling en net gescheiden van de vader van haar kinderen. Aan het einde van de zomervakantie gaat ze een weekendje kamperen met haar zonen en ontmoet ze op de camping de aantrekkelijke Bart. Hij is totaal het tegenovergestelde van haar controlerende ex-man Erik. Hoe fantastisch ze Bart ook vindt, Loes probeert er niet aan toe te geven. Na haar scheiding heeft ze nog totaal geen zin in een nieuwe relatie. Maar dan ontdekt ze op de eerste schooldag dat Bart de nieuwe gymleraar van haar zonen is. Ze kan hem niet meer ontlopen. En dat op de school waar er al druk over haar geroddeld werd na de scheiding met Erik…

Wat een heerlijk boek was dit! Amper te geloven dat dit het debuut was van Mireille Versteeg. Het verhaal is tot in de puntjes uitgewerkt, de auteur heeft ontzettend veel humor en ze weet op het perfecte moment de juiste emoties naar boven te halen. Elke letter van dit boek heb ik geboeid en met veel plezier gelezen.

Wanneer Loes aan het begin van het boek samen met haar zonen naar de camping gaat, volgen er enkele grappige momenten die meteen de toon zetten voor het verhaal. Ook de dynamiek tussen Bart en Loes zorgt voor een aantrekkingskracht die op een heel mooie en realistische manier verder blijft doorwerken in het verhaal.

Versteeg heeft ook een heel aangename schrijfstijl. Dit boek las dan ook ontzettend vlot! Dat in combinatie met een ijzersterk verhaal maakte dat ik tot in de late uurtjes bleef verder lezen omdat ik gewoon zo hard aan het genieten was van dit verhaal dat ik niet meer kon stoppen met lezen. Ik werd helemaal meegesleept.

Door de verschillende personages kent dit verhaal enerzijds ontzettend veel diepgang door het zich loswrikken uit een toxische relatie, een moeizame ouder-kindrelatie na een scheiding, zich niet thuis voelen in een omgeving; maar anderzijds ook veel liefde door de leuke vriendschappen en de aantrekkingskracht tussen Bart en Loes. Kortom, alle ingrediënten voor een fantastische feelgood.

Ik kan dit boek alleen maar heel hard aanprijzen! Wat een fantastische feelgood! Laat het volgende boek van Mireille Versteeg maar snel komen!

Synopsis

Een pas gescheiden vrouw gaat met haar zoons kamperen en ontmoet een knappe man. Na de vakantie blijkt dat hij de nieuwe gymleraar is op de school van haar kinderen.

Leestip van Geneviève Snoeck

Binnen de lijntjes
Titel:
Binnen de lijntjes
Auteur:
Mireille Versteeg
# pagina's:
349 p.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022599075
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips