Greet Nachtegaele
Leestip van Greet Nachtegaele
De wereld is een boek ...

Een verscheurende keuze

18 augustus 2020

“In een verlaten grenslandschap aan een rivier woont timmerman Egbert met zijn gehandicapte zoon Adam, voor wie hij alleen de zorg draagt nadat zijn vrouw Emma is overleden. Wanneer Egbert hoort dat hij nog maar kort te leven heeft, moet hij noodgedwongen nadenken over de toekomst van zijn zoon. Adam is volledig van hem afhankelijk, en Egbert heeft zijn vrouw beloofd hem nooit alleen te laten. Als hij tegen beter weten in de opdracht aanneemt om een houten trap te maken, geeft hij zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over hun lot.” (www.hebban.nl)

Het hele boek door komt die problematiek aan bod, in een nuchtere stijl, met mooie beelden. Egbert is even eenzaam als het landschap waar hij van houdt maar waar zijn vrouw niet gelukkig kon in zijn.

Eigenlijk draait het hele boek rond liefde en rond de vraag of je je gehandicapte kind alleen kunt achterlaten als je zelf aan het einde van je leven bent. Egbert houdt zielsveel van Adam, van zijn gestorven vrouw, van Gerrit, een gans die hij uit het ei heeft grootgebracht. Al zijn denken en doen wordt ingegeven door die onbeperkte liefde. Ze bepaalt alle keuzes die hij maakt.

Een heel knap debuut dat je dwingt om verder te lezen en na te denken.

Synopsis

Een weduwenaar geeft zichzelf zeven dagen de tijd om een beslissing te nemen over het lot van hemzelf en dat van zijn gehandicapte zoon, nadat hij te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek is.

Greet Nachtegaele
Leestip van Greet Nachtegaele
De wereld is een boek ...

De achtste dag : roman
Titel:
De achtste dag : roman
Auteur:
Annemarie Haverkamp
# pagina's:
156 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048845309
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde

Gerelateerde leestips