Dirk Bonte
Leestip van Dirk Bonte
Overal staan of liggen er boeken, in alle kasten en in sommige jassen.

Ergens ver weg

22 april 2024

Een jonge fotografe trekt voor een kunstproject naar een extreem afgelegen gebied, ergens in Europa. Haar opdracht is het fotograferen van pas overleden mensen. Ze logeert bij de weduwe van één van haar eerste opdrachten. Nadat ze over een verlate veldweg met veel obstakels haar benzinetank scheurt, komt ze vast te zitten. Wanneer ook nog eens een waterhoos over het gebied komt, wordt haar auto half onder de modder gezogen.

Ze gaat hulp zoeken in de omgeving maar vindt na lang zoeken een bizarre leefgemeenschap die zich afzijdig houdt van de moderne wereld. Haar batterij van haar telefoon is plat en nergens is er elektriciteit te vinden in deze desolate omgeving. Ze krijgt wel de kans om haar intrek te nemen in de Steenhoeve, een oude site waar ze zich moet behelpen met het allernoodzakelijkste aanwezig daar. Ze begint zelfs groenten te kweken voor haar levensbehoeften en ze krijgt ook een geit ter beschikking voor wat melk. Haar zus probeert contact te zoeken maar is radeloos. Wanneer ze iemand vindt die met drones over het gebied naar wateraders zoekt, lijkt er schot in de zaak te zitten.

Als lezer wil je weten of het haar nu lukt om haar auto opnieuw rijklaar te krijgen, al dan niet. Als uw verbeelding ruim genoeg is, zal u het een mooi leesbaar boek vinden.

Dirk Bonte
Leestip van Dirk Bonte
Overal staan of liggen er boeken, in alle kasten en in sommige jassen.

De ommelanden
Titel:
De ommelanden
Auteur:
Elvis Peeters
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Podium
ISBN:
9789057599613
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Natuur, Gedrag, Stad en platteland
Sfeer:
Gek,
Mysterieus

Gerelateerde leestips