Leestip van Ineke Braet

Hugo

1 maart 2021

Het verhaal van Hugo neemt ons mee naar het Parijs van de jaren ’30. Een tijd waarin smartphones en digitale horloges nog pure science fiction waren. Hugo is een jongen die na de dood van zijn vader bij zijn oom gaat wonen. Deze leert hem om de klokken in het treinstation te onderhouden. Als de oom verdwijnt, blijft Hugo zijn taak verder alleen uitvoeren.
Ondertussen probeert hij een oude ‘automaton’, een mechanische pop, te herstellen. Hij hoopt zo nog een laatste boodschap te krijgen van zijn vader. Om onderdelen te bemachtigen, komt hij in contact met de norse, verbitterde man die een speelgoedwinkeltje uitbaat in het treinstation.

In deze doorbraak van Selznick verdwijn je helemaal in een wereld vol magie en vernuft. Het verhaal wordt prachtig ondersteund door meesterlijke illustraties die af en toe onder je huid komen kruipen. Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek, het leest als een trein!

Synopsis

De 12-jarige Hugo heeft de zorg voor de klokken van het treinstation in Parijs overgenomen. Hij komt in aanraking met een bittere oude man en een vreemd meisje. Veel illustraties die onderdeel zijn van het verhaal. Vanaf ca. 12 jaar.

Leestip van Ineke Braet

De uitvinding van Hugo Cabret
Titel:
De uitvinding van Hugo Cabret
Auteur:
Brian Selznick
# pagina's:
543 p. : ill.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022561522
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Magie