Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

"Het eiland der Anamorfosen" (Borges)

25 oktober 2021

De waarheid omtrent Marie, een novelle in drie delen dat je confronteert met de broosheid van het bestaan, de pracht en kracht van een losgeslagen paard, de allesvernietigende macht van het oplaaiende vuur. Een novelle omtrent de (on)grijpbaarheid van de waarheid en de liefde, omtrent de vergankelijkheid van het leven, omtrent de schoonheid en de verwoestende kracht van de natuur, omtrent de absurditeit van menselijk handelen. Een novelle groots in zijn kleinheid, zijn matiging, zijn details, geschreven in een zinderende zinnelijke taal, beelden scheppend die nimmer loslaten. Een unieke leeservaring.

"Door zo meticuleus, zo obsessief, zo gejaagd, zo ademloos en afstandsloos te schrijven, slaagt Toussaint erin de essentie van een emotie op papier te krijgen." (Vrij Nederland)

Synopsis

De verteller en Marie, zijn grillige en onberekenbare geliefde, zijn enige maanden geleden in Tokio uit elkaar gegaan. Toch vraagt ze hem op een gloeiend hete zomernacht in Parijs om hulp als haar nieuwe minnaar in haar flat aan een hartinfarct lijkt te bezwijken.

Jeroen Juchtmans
Leestip van Jeroen Juchtmans
Een goed boek zaait met milde hand vraagtekens. (Cocteau)

De waarheid omtrent Marie
Titel:
De waarheid omtrent Marie
Auteur:
Jean-Philippe Toussaint
# pagina's:
198 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044616071
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verloren geliefde