Vera Verberckt
Leestip van Vera Verberckt
" How much sooner one tires of anything than of a book!" Jane Austen

Een auteur die me nauw aan het hart ligt.

19 februari 2020

Een verhaal van liefde en duisternis is een fascinerende familiehistorie die begint in Vilna (Vilnius) en Odessa en, via Polen en Praag, Jeruzalem en Tel Aviv, eindigt in Kibboets Hulda in centraal Israël. Tegelijkertijd is het een nauwelijks verholen zelfportret van een man die op zoek is naar motieven en verklaringen voor de zelfdoding van zijn moeder en van een schrijver met een eigen mening over de culturele en politieke geschiedenis van de staat Israël.

Die drie verhaallijnen stellen Oz in staat om uiteenlopende thema’s aan te kaarten. Hij schrijft niet alleen over verdriet, liefde, verlies, vriendschap, eenzaamheid, onvervulde ambities, het schrijverschap en boeken, maar ook depressie, het migrant zijn, de politiek, de holocaust, antisemitisme, de Palestijnse kwestie en oorlog komen aan bod.

Amos Oz preekt niet, maar vertelt verhalen. Zijn personages zijn echte mensen van vlees en bloed, zijn politieke standpunten genuanceerd. Liefde, mededogen, herkenbaarheid en humor lopen als een rode draad doorheen deze prachtig geschreven en behendig gestructureerde roman.

Synopsis

Autobiografisch getint relaas over een jongen die opgroeit in Israe͏̈l in een intellectueel milieu.

Vera Verberckt
Leestip van Vera Verberckt
" How much sooner one tires of anything than of a book!" Jane Austen

Een verhaal van liefde en duisternis
Titel:
Een verhaal van liefde en duisternis
Auteur:
Amos Oz
# pagina's:
645 p.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023428206
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie

Gerelateerde leestips