Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Spannend en nauwelijks voorspelbaar

20 april 2024

Laat op de avond rijdt een vrouw naar haar afgelegen woning, maar ze komt er nooit aan. Haar met sneeuw bedekte auto wordt de volgende ochtend door een vriendin ontdekt op een landweg. Als deze de sneeuw van de ramen veegt om naar binnen te kijken, vindt ze daar haar vermoorde vriendin. Een getuige, die direct achter de vermoorde vrouw reed, zag hoe een grote man de auto tot stilstand dwong. Ondanks haar ongemakkelijke gevoel, reed ze door zonder te kijken. Nu betreurt ze haar gedrag bitter, de schaamte dat ze de vrouw niet heeft geholpen is groot.

Einsame Nacht is al het vierde boek waarin politieagente Kate Linville een zaak onderzoekt. Het huidige boek begint met een terugblik naar het verleden. Doordat hier dramatische scènes plaatsvinden, word je meteen gegrepen en vraag je je af hoe dit in het verhaal zal passen. De scènes die zich vervolgens in het heden afspelen, zijn levendig beschreven waardoor je midden in de actie zit. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, wat een goed overzicht van de gebeurtenissen geeft. Charlotte Link weet uitstekend sporen uit te zetten die je maar al te graag volgt. Verrassende wendingen dwingen je je eigen overwegingen te heroverwegen. Fans van het misdaadgenre zullen hier zeker aan hun trekken komen, omdat niets is zoals het lijkt.

Link beschrijft locaties en personages zo authentiek dat je het gevoel hebt er zelf bij te zijn. Hierdoor ga je als lezer helemaal op in het verhaal en geniet je van de toenemende spanning. Naarmate het einde nadert, worden de gebeurtenissen dramatisch en leiden ze tot een spannende finale. Een intrigerende en complexe zaak waarbij je bijna tot het einde in het duister tast! Fijn ontspannende lectuur.

In het Nederlands vertaald als Minnaar.

Synopsis

Kate Linville onderzoekt een moord in Noord-Engeland. Een labiele vrouw is hier getuige van.

Tine Englebert
Leestip van Tine Englebert
"Laissez lire et laissez danser, ces deux amusements ne feront jamais de mal au monde." Voltaire

Titel:
Einsame Nacht : Kriminalroman
Auteur:
Charlotte Link
# pagina's:
591 p.
Uitgeverij:
Blanvalet
ISBN:
9783442379200
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Hard,
Intens

Gerelateerde leestips